Belangrijkste trends voor de automobielmarkt in 2022

Het jaar 2021 werd gekenmerkt door een reeks gebeurtenissen die de auto-industrie veranderden. Door de input crisis en ook de door de pandemie veroorzaakte sociale distantiëring maatregelen waren veel fabrieken gedwongen hun productie stop te zetten of te verminderen, en dit was ook verantwoordelijk voor de stijging van de autoprijzen vorig jaar.

Om te begrijpen wat we dit jaar van de automarkt kunnen verwachten, hebben we dit artikel opgesteld met de belangrijkste trends en wat we kunnen verwachten van deze sector, die sneller nieuwe richtingen lijkt in te slaan, waarbij trends worden gevolgd die variëren van de verandering in de mentaliteit van de consument tot de gevolgen van de pandemie en wat we voor de toekomst kunnen verwachten. Kijk hier eens naar!

1. Meer technologie

Technologie pakketten zullen ook in de toekomst essentieel zijn voor de meest recente voertuigen, waardoor altijd veel interactiviteit en onderlinge verbondenheid met zich meebrengt. Met dit, zullen de meest eenvoudige auto’s niet langer aantrekkelijk zijn voor de markt, die het connectiviteit vraagstuk zal benadrukken.

De instapmodellen voor binnenlandse consumenten zullen veel technologie aan boord hebben, van het instrumentenpaneel tot het multimediascherm. Dit zal de nieuwe norm worden, omdat de vraag van de consument toeneemt.

2. Luxe segment

De pandemie heeft voorts een segment in de schijnwerpers gezet dat altijd in de lift zit, namelijk dat van de luxewagens. Het laatste jaar is er echter meer groei en belangstelling van mensen voor exclusieve modellen en topmerken. De luxemarkt heeft nog nooit een neergang gekend, want het is een niche met een bijzonder karakter. Dit type consument is niet op zoek naar noodzaak, hij wil voordelen, zoals status, voldoening en waarde.

In het informatietijdperk is het aantrekkelijker geworden om luxe goederen te consumeren, aangezien de toegang is gedemystificeerd. Vroeger was men bang voor hoge kosten, onhaalbaarheid van onderhoud en moeilijke doorverkoop later. De belangstelling voor de exclusieve en luxe markt neemt echter toe en is geconsolideerd door de bewegingen van grote autofabrikanten die zich in het algemeen hebben gespecialiseerd in voertuigen met een hoge toegevoegde waarde.

3. Elektrische auto’s

De trend van elektrische auto’s blijft groeien, aangezien autofabrikanten met enkele nieuwe modellen komen die dit jaar worden gelanceerd, naast de elektrificatie van enkele klassieke modellen of zwaardere investeringen op dit gebied. Een van de sterke trends zullen concurrerend prijzen zijn, waardoor de toegang tot dit type voertuig wordt gedemocratiseerd.

In elk geval is het zeer belangrijk goed voor jouw voertuig te zorgen om de nuttige levensduur ervan te verlengen. Bij MW Wheels vind je de beste accessoires om jouw auto een persoonlijkheid te geven en kunt je rekenen op de beste vakmensen uit de regio. Het is het controleren waard!