Hoeveel afval ontstaat er bij het wrappen van een auto?

Voor veel mensen is carwrapping ideaal. Het heeft veel mogelijkheden en het is ook nog goed voor jouw eigen auto. Een goed aangebrachte wrap kan zelfs de autolak jarenlang beschermen. De originele lak van de auto is beschermt tegen UV-stralen en andere elementen en de mogelijkheden die je met de wrap hebt, zijn eindeloos. Ideaal dus! Het laten wrappen van een auto brengt wel veel afval met zich mee. Dit is voor het carwrapbedrijf zelf niet ideaal, want het past nooit allemaal in een normale afvalcontainer. Het is voor dit bedrijf dan ideaal om een rolcontainer van Vergelijkjeafval.nl te huren. Hierdoor kan efficiënter gewerkt worden en kan het afval op een correcte manier gesorteerd worden.

Kan ik de carwrap na verloop van tijd verwijderen?

Het is mogelijk om de carwrap te verwijderen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de wrap eraf wilt halen, omdat je de kleur zat bent of omdat je jouw auto wilt verkopen. Het is dan raadzaam om dit te laten doen door een specialist. Zo voorkom je dat jouw auto beschadigd raakt. Op deze manier voorkom je dat er lijmresten achterblijven en dat de lak van de auto beschadigd raakt. Dit wil je natuurlijk niet, want dan zal de waarde van jouw auto dalen. Het laten wrappen van jouw auto is niet schadelijk voor jouw auto als het maar op de juiste manier aangebracht wordt. De wraplaag kan er ongeveer zes tot tien jaar op blijven zitten. Dit is wel afhankelijk van hoe jij de wrap verzorgt en onderhoudt. Ben je de wrap na een aantal maanden beu? Dan kun je deze laten verwijderen. Je kan dan een nieuwe wrap laten zetten, maar het is niet noodzakelijk om een nieuwe wrap te laten zetten. 

Kan ik elk onderdeel van een auto wrappen?

Bijna ieder gelakt onderdeel van een auto kan gewrapped worden. Wrapfolie is voor veel doeleinden te gebruiken en je kunt een auto bijvoorbeeld volledig laten wrappen. Een auto heeft ook kleinere elementen, zoals spiegels. Deze moeten apart gewrapt worden. Dit veroorzaakt nog meer afval. Het is een voordeel dat je de zijkant van een auto gemakkelijk kan wrappen. Dit betekent niet dat het minder afval oplevert. Mogelijk moet de wrap opnieuw geplaatst worden. In dat geval zul je redelijk wat folie moeten weggooien, omdat je de folie namelijk niet kunt hergebruiken. Het is dus belangrijk dat het in een keer goed gedaan wordt en dat je niet te grote of te kleine stukken wrapfolie pakt. Het is daarom verstandig om jouw gewrapte laag weg te laten halen door een professioneel bedrijf. Zo voorkom je beschadiging van je auto en veel overtollig afval.