Zelf je auto wassen of naar een wasstraat?

Als je je auto in perfecte staat wilt houden, is een professionele wasbeurt de moeite waard. Het is soms echter gemakkelijker om je wagen thuis snel een wasbeurt te geven. De grote vraag is: wat is het beste? Was je het zelf of ga je voor een wasstraat?

Wassen is een noodzaak

Als je goed voor je auto wilt zorgen, moet deze regelmatig worden gewassen. Als je echter geïnteresseerd bent in maximale voordelen van regelmatig wassen, dan is het aan te raden om voor een professionele wasstraat in Oudenbosch te gaan. Houd er rekening mee dat commerciële autowasstraten en zelf wassen elk verschillende voor- en nadelen hebben.

Overweeg deze factoren

1 – Met de hand wassen geeft niet voldoende druk om hardnekkig vuil te verwijderen. Dit probleem ervaar je niet met een professionele wasbeurt met automatische machines in de wasstraat. Je auto wordt hiermee schoner.

2 – Het gebruik van de wasstraat is veilig voor je auto. De moderne apparatuur om je auto te wassen, bestaat uit de juiste gereedschappen en het gebruikt de beste wasmiddelen, waardoor je auto niet beschadigt. Als je zelf met de hand wast, zou je de verkeerde middelen kunnen gebruiken en zo de lak kunnen beschadigen.

3 – De auto wassen in de wasstraat is beter voor het milieu, aangezien verontreinigingen via een afvoer naar het behandelingssysteem lopen, wat waarschijnlijk niet het geval is als je de auto zelf wast.

4 – Je bespaart tijd in de wasstraat. Het is sneller dan met de hand wassen en je hoeft geen zaken als zepen, sponzen en doeken aan te schaffen.

5 – Je auto met de hand wassen is goedkoper dan de auto wassen in de wasstraat.
Wanneer alle factoren worden afgewogen, zijn commerciële wasstraten de betere optie. Het kost je echter wel meer. Velen kiezen er daarom voor beide opties af te wisselen.